Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива

Гледайте Катрин и Светлана и мислете какви искате да станете
Обновена: 20 окт 2015 14:11 | 20 окт 2015 09:02, Александър Попов
223
Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива
Снимка: Нова тв

Вече стана традиция във VIP Brother "модели" да бъдат препитвани за елементарни познания по география, литература, история. И зрителите да изпадат в потрес от липсата на каквато и да е била обща култура.

Снощи в Залата на срама, където вече трайно са се настанили Тризначките, Азис, Десислава и Черната Златка, с шут влязоха Светлана Василева и Катрин Вачева.

Катрин, която досега се хвалеше с двете си висши образования и влизаше в полезрението на шоуто с веждите си, не успя да назове столиците на Португалия, Швеция и Унгария. Не можа да даде отговор и какво честваме на 2 юни, но все пак се досети, че "тогава вият сирените". От устните й излизаше едно "Шет" (предполага се, че това идва от английското "shit"-б.а.).

Светлана Василева отиде още по-далеч и обяви, че столицата на Белгия е Холандия, за столиците на Англия и Полша пък въобще не стигна и до предположение. Нейната неграмотност стигна висините и с изписването на думата "кренвриш".

Зрителите сигурно са завряли от тъпотията им и как на тяхната вече достолепна възраст се излагат на въпроси, на които децата няма и да се замислят. Най-лесно е да се лепне етикета, че плеймейтки и манекенки са дарени от Господ със силиконов мозък.

И тук трябва да похвалим Големия брат. Ясно е, че шоуто разчита на най-низките ни страсти, разчита на воайорство и злорадство, за да трупа рейтинг. Но в случая трябва да сме благодарни поне за едно - вади на показ модели на поведение.

Ясно е, че подобни илитерати трудно могат да бъдат някакъв пример. Красиви отвън, кухи отвътре. Всъщност, те не са и красиви. Това, че са се подложили на някакви пластични корекции не ги прави красиви. Катрин и Светлана са модели само в техния си собствен свят и могат да дишат прахта на Ернестина Шинова на тема красота, въпреки, че може да им бъде и майка.  

Престъпление е подобни жени да ни бъдат представяни за ВИП, а в студиото да ги коментира Черната Златка, която видиш ли едва ли не тръгнала на училище след нейната излагация. Не, такива жени трябва да се гледат до втръсване и тийнейджърите да следят внимателно какви не трябва да бъдат.

Защото красотата може да ти помогне до някакво време, но тъпотията е до края на живота. Не е важно да знаеш столиците на държавите, важното е да не гледаш с телешки поглед, който издава пълна незаинтересованост. Не ми пука дали изкарват 1000 лева на ден и се возят с Бентли, пука ми моите деца и техните връстници да не заприличат на тях.

Защото с представянето на ВИП-аджийки като Катрин Вачева се подменят ценности. Да ни налагат, че тя е красива е престъпление към естетиката. Нямам идея дали наистина има две висши образования, но ако е така образователните ни министри трябва вкупом да се извинят на всички българи, че доведоха системата до момент, в който и без начално образование можеш да се сдобиеш с диплома. Единственото радващо е, че тези дипломи не са с медицинска насоченост и живота ни не зависи от неграмотници.

Да ни се налагат за ВИП Светлана Василева или Моника Валериева, които са известни единствено заради клюките с кой футболист са преспали, е модел. Модел на падението на стотици девойки, които са си поставили за цел да бъдат известни. За няколко дни, за няколко месеца, да речем за година-две. И от екстеншъни и изкуствени подобрения са забравили да четат, да мислят и да общуват. Те не знаят столици, важните дати от историята ни, те се интересуват от кубици и импланти. Не са прочели един ред от Иван Вазов, но цитират Хорхе Букай. Постват на страниците си във Facebook мъдри мисли, но дори не ги разбират.

А ние седим и злорадстваме колко са тъпи. Май тъпите сме ние, че сме допуснали такива персони въобще да излизат на преден план...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
22
 
! Отговори
12 преди 8 години
Силикооон. Вреден е, стига до мозъка. Трябва да се забранят Биг брадър и всяко шоу, което разчита на пошлото, низкото и ***. Жалко за всички, които гледат подобни предавания. Кви випове, кви 5 лева. Това са простаците на нацията.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак е грешно. Кренвирш
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста са ***.
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Моника се радва че е напуснала брадъра, че щяха да са ''трио тъпота''
52
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До 65Не, тя реши да заблуди, че е направила нарочно грешките.Не забравяйте, че тя НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ гладко!За какви столици говорим?Как да има изобщо някакви познания, когато не може да чете?Отчайваща неграмотност, но се питам кой плаща, че да ги сложат в предаване, и то наречено ВИП?А дали пък това не е лек намек, че доста от нашите ВИП представители са със същата неграмотност? Т.е. кухи!
51
2
 
16
 
! Отговори
с преди 8 години
Предаване с участието на бавноразвиващи и ламптящи за пари бивши величия, със зрители - просто бавноразвиващи. И това след само 26 години идиокрация.
50
5
 
6
 
! Отговори
ДС преди 8 години
А бе няма как да се знае всичко.
49
6
 
6
 
! Отговори
Омонимен преди 8 години
До СоцАз бих казал, че е модерно да се споменава премиера от гледна точка на нивото му на интелигентност, от хора, видимо скарани с правописа, за интелектуално ниво да не говорим... СМЯХ!
48
10
 
5
 
! Отговори
65 преди 8 години
Аз пък мисля ,че два от отговорите Светлана нарочно сбърка за да залеят Луна.Даже си мърмореше нещо срещу нея-по-точно срещу косата и.А ако питате мен предпочитам Светлана и Катрин пред Джино.Изключително нагъл.вулгарен,има проблем мисля с нервите и агресията.Ако някой го предизвика може да налети и на бой.Спомнете си как мръсно псуваше Луна и всички мълчаха и се празнеха от удоволствие!!!!!Дори даскалката Ернестина мълчеше.СРАМ.А Защо това бе без коментар от умниците?????
47
5
 
9
 
! Отговори
Редактор преди 8 години
Не, че нещо, но много е кофти някой да назидава, когато му куца правописът. Авторът явно не владее употребата на пълния член и запетайките. Някак си неуместно е да се критикува нечия грамотност по този начин. Иначе подкрепям критиката за Златките и естетиката в "моделската" визия на Катрин Вачева, но тяхното налагане в обществото е подобно на проституцията - всички уж я плюем, а има търсене и е мълчаливо одобрявана.
46
6
 
17
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Аз бих казал, че днес е модерно да се подръжава на премиера, който е далче от средното ниво на интелигентност НО вие продължавайте да си го избирате
45
14
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
С премиер Тиква какво да очакваме от електората ?!? ... :)
44
4
 
7
 
! Отговори
Владо преди 8 години
говорете за себе си аз всичките тези формати си ги спестявам и ги спестявам и на децата си. още по якото е че не гледам телевизия. не гледам новини така де ла*на и нерви. и защо....правилните източници в нета или неправилните взети с отрицание и вече знаеш какво става ....
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При условие, че се гледа от 18 до 80 годишни нормално е да има различни хора вътре. Тези тричките явно са ВИП за кифличките в училище.
42
11
 
19
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Продължавайте да си избирате ГЕРБ и Бойко Борисов и всяка вечер да ви се прави на *** и да се чудите детето ви от къде прихваща :)
41
1
 
30
 
! Отговори
ана преди 8 години
Позната асистентка в учителски институт сподели , че има студентки , които не могат да разделят две числа , нямат елементарни познания и как искате тези бъдещи учителки да възпитават нашите деца или един ден като повторят един и същи урок в пет класа най-накрая го научават.
40
2
 
1
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Светъл Поправи си втората дума .
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам на Брадъра,другия път да ги попита,колко коня е Поршето,колко кубика се слагат в джуките и гърдите и един грешен отговор няма да имат!За някои маркови парцалки и т.н.....
38
0
 
34
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Тая че е проста,спор няма. Ама спомняте ли си преди години ,когато от Ку-Ку питаха депутатите дали знаят,че във водата има водород? Те отговаряха:,, Ама и ние пием от нея,,...Ами НУБИЯ !!!
37
4
 
19
 
! Отговори
1 преди 8 години
Това е самата истина, но самите тези девойки не са виновни, защото това е в резултат на почти 30 години бъркотия в държавата и налагането на този модел жени. Всичко, което беше добро и работеше - образование, здравеопазване, спорт и още, и още, преди тези годзини, независимо от омразния на повечето псевдодемократи социализъм създаде умни и стоюйностни хора. Това не може да се каже за повечето от днешните млади хора, които се напиват и подивяват от кеф по нЕкоя чалгарка.